Sari la conținut

Servicii de traduceri autorizate

  • de

Prin traducere autorizata intelegem traducerea unui document de catre o persoana autorizata de Ministerul Justitiei din Romania.

Rolul traducatorului autorizat este acela de a traduce anumite documente fara a schimba insa intelesul termenilor. Aceasta calificare este dobandita printr-o autorizatie in care se recunosc competentele lingvistice.

Traducerile se adreseaza unui numar impresionant de domenii, cum ar fi domeniul juridic, de marketing, tehnic, de vanzari, auto, etc.

Timpul de traducere este foarte important pentru clienti, deoarece ei au nevoie de documente intr-un timp optim. O traducere necesita abilitati lingvistice, ea presupune alegerea unor termeni care sa se potriveasca in contextul dat, limbaj articulat, precum si utilizarea corecta a formelor gramaticale.

Traducatorii sunt intr-o continua dezvoltare profesionala, deoarece este nevoie sa se adapteze cerintelor societatii mereu in schimbare.

Un birou de traduceri ofera servicii complexe, de la traduceri autorizate, legalizari, echivalari de studii, apostile, traduceri medicale, traduceri literare, interpretariat, chiar si declaratii de avere.

Doar traducerile autorizate pot fi legalizate de catre un notar. Dupa ce documentul este tradus, se revine asupra acestuia, pentru a se verifica eventualele erori, proces numit autorevizie.

Serviciile de traduceri autorizate sunt cel mai frecvent utilizate de catre institutiile statului. Dupa ce se termina traducerea, se semneaza si se aplica stampila ce sustine autenticitatea acesteia.

In cazul in care se doreste legalizarea documentului, este nevoie de un notar public. Traducerile legalizate se solicita atat pentru institutiile nationale, cat si cele internationale.

Pe langa limbile de circulatie internationala, se traduc si limbi mai putin folosite. In prezent, traducerile sunt tot mai cautate datorita comunicarilor tot mai frecvente cu piata internationala, coerenta documentelor fiind esentiala.

O diversitate cat mai mare a limbilor traduse denota dorinta unui birou de traduceri de a satisface nevoile unei game cat mai extinsa de clienti.

Concluzionand, pentru a fi siguri de calitatea traducerii unor documente importante, alegeti serviciile unui birou de traduceri. Timpul de traducere va fi scurt, iar raportul pret- calitate foarte bun. Traducerile autorizate va ofera traduceri corecte, fara erori, la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *